09 11/17 09/11/2017

Cijfers Q2 FY18 voor Triumph conform verwachting

09-11-2017 16:59,

De Noord-Amerikaanse fabrikant van vliegtuigonderdelen Triumph Group (NYSE: TGI) publiceerde vandaag z’n cijfers voor het 2e kwartaal van het boekjaar 2018. Met een omzet van USD 742 miljoen blijven de verdiensten USD 42 miljoen achter bij de analist verwachtingen, maar ligt het bedrijf nog altijd op schema voor een full year omzet van USD 3,1 - 3,2 miljard. En dat zou in lijn zijn met afgegeven verwachtingen van management. De dalende inkomsten zijn voor het overgrote deel te danken aan eenmalige herstructureringen zoals het sluiten van diverse productielocaties. De operationele winst bedroeg USD 18,8 miljoen en dat is een verlies van USD 5,4 miljoen YoY. Maar als we de eenmalige verliesposten van USD 31 miljoen niet meerekenen dan komen we uit op een keurige USD 50 miljoen aan inkomsten, ofwel USD 0,52 winst per aandeel. Het gros van de divisies is momenteel winstgevend en het management houdt vast aan een full year EPS (winst per aandeel) van USD 2,25 - 2,75.

De Triumph Group is een collectief van 46 gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling en fabricage van onderdelen voor de mondiale luchtvaartindustrie.
Vleugels, flight controls, delen van de cabine, brandstofsystemen, en motoronderdelen, zijn slechts enkele voorbeelden in een vrijwel oneindig aanbod. Triumph ontwikkelt z’n producten zowel in opdracht van de zogeheten original equipment manufacturers (Boeing, Airbus, Grumman, Lockheed, etc) als burgerluchtvaartmaatschappijen en vrachtbedrijven (UPS, FedEx). TGI wordt momenteel voor USD 33,85 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Meer berichten >

Copyright © 2018 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl