Diensten

Vimco Luxembourg S.A. beheert het vermogen van institutionele beleggers, vennootschappen, particulieren en families.

Discretionair beheer

Bij discretionair beheer geeft u de vermogensbeheerspecialisten van Vimco een volmacht om voor u de beleggingsbeslissingen te nemen over de samenstelling van uw beleggingsportefeuille. Dit geeft u de ruimte en het comfort dat uw vermogen op een juiste wijze aan het werk wordt gezet en goed wordt beheerd, zodat u niet zelf constant de financiële markten en het beleggingsnieuws hoeft te volgen. Uiteraard staat de beleggingsrekening op uw eigen naam. 

De praktijk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn in de toekomst, vinden wij het belangrijk iets over het verleden te weten te komen. Achter elk vermogen schuilt namelijk een uniek verhaal. In een kennismakingsgesprek bespreken wij dit graag met u. Uiteraard zullen wij ook onze beleggingsvisie met u doornemen en mogelijkheden tot verdere samenwerking zoeken.

Het is belangrijk vast te stellen wat uw beleggingsdoel is. Zoekt u behoud van kapitaal, een aanvullend inkomen of streeft u vermogensgroei na? Tevens is de vraag wat uw beleggingshorizon is. Wanneer het beleggingsdoel- en horizon bekend zijn, kan een risicoprofiel worden vastgesteld. 

Op basis van deze inventarisatie zullen wij u een vrijblijvend beleggingsvoorstel doen toekomen, waarin de beleggingsstrategie wordt besproken waarmee wij uw beleggingsdoelen verwachten te kunnen verwezenlijken. U neemt op uw gemak het beleggingsvoorstel door, waarna wij een vervolgafspraak inplannen om het voorstel te bespreken. 

Indien u tevreden bent met het beleggingsvoorstel, zullen wij een beleggingsrekening openen op uw naam bij een depotbank naar keuze. Wij komen vervolgens vier keer per jaar langs om de voortgang en eventuele wijzigingen in uw situatie te bespreken. We streven naar een duurzame lange termijn relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Geïnteresseerd? Neem dan eens contact op om een vrijblijvende afspraak in te plannen met een van onze specialisten.

Contacteer ons >

Institutioneel beheer

Voor pensioenfondsen, family offices, verzekerings- en beleggingsmaatschappijen, stichtingen en overige institutionele instellingen beheert Vimco mandaten op maat. Dit kan een mandaat zijn om in een bepaalde regio of sector te beleggen, maar bijvoorbeeld ook een mandaat gebaseerd op marktkapitalisatie.

Het eindrendement is vanzelfsprekend cruciaal. Het maatschappelijke veld vraagt echter om met steeds meer zaken rekening te houden. Zo dienen beleggingen duurzaam en maatschappelijk verantwoord te zijn en moet u rekening houden met de specifieke wensen van uw achterban. Ook daarvoor bent u bij Vimco aan het juiste adres.

Het beheersen van risico's, het bieden van een juiste prijs-kwaliteitsverhouding, transparantie in beleggingsbeleid en helderheid in rapportages, dat kunt u van ons verwachten.

Graag plannen wij met u een afspraak in om de mogelijkheden nader te bespreken.

Contacteer ons >

Copyright © 2022 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl