Value nieuws

01 05/18 01/05/2018

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de cijfers voor het eerste kwartaal van 2018, en die waren wat betreft het management conform verwachting. Of beleggers er tevreden mee zijn zal de tijd leren. De omzet bedroeg EUR 3,8 miljard en dat was -4,2% lager YoY (year over year). Dit was vooral te danken aan gederfde inkomsten door de verkoop van diverse activiteiten in Zuid-Oost Azië. Dit waren verkopen die het bedrijf zullen stroomlijnen en de winstmarges zullen vergroten, maar initieel scheelt het in de inkomsten. Daarnaast had Rexel te maken met een devaluatie van de USD en CAD t.o.v. de sterkere EUR. Dat kost je geld als je de boeken in EUR opstelt. Dit neemt niet weg dat het bedrijf in alle regio’s een mooie groei mocht noteren: Noord-Amerika[...]

Lees verder >

Het Noord-Amerikaanse Eastman Chemical (NYSE: EMN) is een Fortune 500 bedrijf en één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van specialty chemicals. Eastman Chemical werd eind 1993 losgeweekt uit het fotografie-icoon Eastman Kodak, en is zoals de meeste chemiebedrijven onlosmakelijk verbonden aan vele duizenden producten en productieprocessen wereldwijd. Het bedrijf is actief in de retail (detailhandel;kleinhandel), bouwsector, transport, gezondheidszorg, en levert materiaal voor de productie van o.a. iPad schermen, babyflessen, vitaminen, chirurgische kleding, IV zakjes, cosmetica, luiers, tandenborstels, laminaat voor autoruiten, hydraulische vloeistoffen voor vliegtuigen, autobanden, tapijt, verlichting, behang, en allerhande waterbestendige coatings. Dit is uiteraard[...]

Lees verder >

De Duitse polymeren-specialist Covestro AG (1COV) publiceerde vandaag de cijfers voor het eerste kwartaal van 2018, en het zou wel eens een mooi jaar kunnen worden. Met EUR 3,8 miljard steeg de omzet 5,4% YoY, en ook de EBITDA deed goede zaken met EUR 1,1 miljard (+26%). En het wordt nog mooier. De netto inkomsten van EUR 644 miljoen waren een stijging van maar liefst 37,6% YoY, en de vrijekasstroom mocht met EUR 364 miljoen zelfs een stijging noteren van 72,5%! Met name de hogere prijzen voor polyurethanen en polycarbonaten gaven het bedrijf vleugels. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Lees verder >

Het zal beleggers in een ‘PIN-land’ als Nederland wellicht verbazen dat CEO Almanza van de Britse beveiligingsgigant G4S (Londen: GFS) transport en verwerking van contant geld als belangrijkste growth driver benoemd. In landen als Zweden zijn betalingen met contant geld onder de 20% gedaald, maar blijkbaar ligt dit percentage binnen Europa als geheel nog altijd rond de 80%. De Cash Solutions activiteiten van G4S hebben met afstand de hoogste winstmarges binnen het bedrijf. Ook in landen als de VS waar cash payments slechts 31% bedragen zijn diensten als CASH360 en andere vormen van ‘contant geld beveiliging’ enorm winstgevend.

Lees verder >

De Noord-Amerikaanse glasfabrikant Owens-Illinois (NYSE: OI) publiceerde vandaag de cijfers voor het eerste kwartaal van hun boekjaar 2018, en die waren bemoedigend. Met USD 1,7 miljard was er voor het 9e kwartaal op rij sprake van een stijgende omzet, ditmaal +8% YoY. De winst per aandeel (EPS) lag met USD 0,59 aan de bovenkant van eerder afgegeven verwachtingen (0,55 - 0,60), en ook de operationele winst lag met USD 224 miljoen hoger dan een jaar geleden (+3% YoY). Er werden dit kwartaal 2 miljoen eigen aandelen aangekocht, en over het gehele boekjaar wil OI voor USD 100 miljoen aan share repurchase uitgeven. Voor 2018 verwacht management een EPS van USD 2,75 - USD 2,85 met een vrijekasstroom van USD 400 miljoen. In de Americas (Noord, Midden, en Zuid) en Europa[...]

Lees verder >

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) is de investeringsmaatschappij van de bekende Wallenberg familie. Het Zweedse Investor AB bestaat vandaag de dag uit drie componenten. Kern van het bedrijf zijn de Listed Core Investments, oftewel de beursgenoteerde investeringen. Investor’s niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen zijn ondergebracht in het bedrijf Patricia Industries. Verder is Investor AB een van de oprichters van EQT Partners, een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer. Deze tak uitgebreide bedrijfsactiviteiten vindt haar oorsprong bij de Zweedse Wallenberg familie.

Lees verder >
19 04/18 19/04/2018

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) is nu een jaartje of 5 verbonden aan de zeilsport als onderdeel van Lalou Multi, het zeilteam van de Franse schipper Lalou Roucayrol. Het team bestaat uit een grote Multi50 trimaran, de Arkema3, en een wat kleinere monohull Mini 6.50. De trimaran won afgelopen november de bekende transatlantische zeilrace Transat Jacques Vabre, en is tot nu toe een prachtig high tech uithangbord voor Arkema. Beide boten worden gemaakt van allerhande ultra sterke en vederlichte composieten uit de keuken van Arkema, en iedere keer als er een succes wordt geboekt in een zeilrace komt het bedrijf + producten weer uitgebreid aan bod. Om die reden heeft het management besloten om voorlopig een additionele 4[...]

Lees verder >

Bandengiganten Goodyear Tire (Nasdaq: GT) en Bridgestone (Tokyo: 5108) laten weten dat ze hun distributie activiteiten in de VS gaan bundelen onder de noemer Tirehub. Tirehub wordt één van de grootste distributie JV’s binnen de VS, en zal alle Amerikaanse bandengroothandels, kleinhandelaren, garages, etc. van een ruim en overzichtelijk Goodyear/Bridgestone assortiment voorzien. In afwachting van allerhande overheidsgoedkeuring gaat Tirehub halverwege 2018 van start en zal vanuit het hoofdkantoor in Atlanta van meet af aan over meer dan 80 distributielocaties beschikken.

Lees verder >

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) mocht onlangs een prestigieuze Red Dot Product Design Award in ontvangst nemen voor hun K-two Retail Kiosk. Red Dot prijzen zijn een initiatief van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en worden jaarlijks uitgereikt aan producten die functionaliteit en een mooi uiterlijk succesvol weten te combineren. De K-two van DBD is een grote touch screen voorzien van pinautomaat en printer voor allerhande self service handelingen/betalingen in restaurants (fast food), (film)theaters, warenhuizen, of het verstrekken van (staats)loten. De K-two zal naar verwachting mid-2018 worden aangeboden.

Lees verder >

De Luxemburgse RTL Group (Frankfurt: RRTL) laat weten een tegenstander te zijn van de voorgenomen belasting van 3% voor digitale dienstverleners. Met deze tijdelijke omzetbelastingmaatregel wil de Europese Commissie de belastingontwijking van Amerikaanse technologiegiganten als Facebook, Google en Amazon aan banden leggen. Momenteel betalen deze bedrijven namelijk geen belasting over de omzet die zij binnen de Europese Unie behalen.

Lees verder >

Copyright © 2018 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl