Value nieuws

Het Brits/Deense G4S (Londen: GFS) laat weten dat de Cash Solutions divisie onlangs 2 grote contracten heeft binnengehaald. Zo werd er een 8-jarige verbintenis getekend met één van de grootste winkeliers in Nederland, al blijft de naam van het bedrijf voorlopig een goed bewaard geheim. Wat wel min of meer door insiders is bevestigd is een contract met de Canadese tak van de Amerikaanse DIY (do it yourself) gigant Home Depot. G4S zal zorg dragen voor het gehele contanten-circuit, van afrekening aan de kassa tot het veilig storten op de bank. Het contract levert G4S naar verluidt vele honderden miljoenen op. In 3 jaar tijd is de Cash Solutions divisie verworden tot een business die per jaar meer dan USD 1 miljard omzet, en dit zal dankzij de nieuwe[...]

Lees verder >

De Noord-Amerikaanse ATM specialist Diebold Nixdorf (NSYE:DBD) laat weten dat ATM beheerder FCTI Diebold’s nieuwste Vynamic™ ProFlex4 software zal installeren in meer dan 7.500 ‘flappentappers’ in de VS. FCTI is een bedrijf dat ATM’s installeert en onderhoudt voor financiele instellingen (banken), bedrijven, etc. De software van Diebold maakt het eenvoudiger om storingen in ATM’s op te sporen, geeft ondersteuning voor snelle reparatie, biedt een heel pakket aan klantvriendelijke opties voor ATM gebruik, en verhoogt de veiligheid van ATM’s.

Lees verder >

De Duitse polymeren-specialist Covestro AG (Frankfurt: 1COV) laat weten dat het bedrijf tientallen miljoenen heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van de productielocatie in Markt Bibart (Bavaria, Duitsland). Dit dorpje is strategisch gesitueerd in de nabijheid van bekende universiteiten die veel onderzoek verrichten op het gebied van composietmaterialen. De Markt Bibart locatie van Covestro zal zich enkel gaan richten op de ontwikkeling van high-tech materials , om te beginnen met continuous fibre-reinforced thermoplastic composite material (CFRTP). Er is een grote vraag naar composieten vanuit alle industriën omdat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het reduceren van de mondiale carbon footprint.

Lees verder >

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) is de investeringsmaatschappij van de bekende Wallenberg familie. Het eeuwenoude concern, dat in 2016 haar 100-jarige jubileum vierde, houdt haar belangen aan voor de zeer lange termijn. Daarmee lijkt het op het Amerikaanse Berkshire Hathaway, het conglomeraat van de wereldberoemde Value belegger Warren Buffett. Investor AB wordt daarom ook wel de Zweedse Berkshire Hathaway genoemd.

Lees verder >

De Duitse chemiegigant Evonik (EVK) presenteerde vorige week de cijfers voor FY2017 en die zagen er prima uit. Met EUR 14,4 miljard boekte de omzet een stijging van 13% YoY, en ook de EBITDA noteerde met EUR 2,36 miljard flink hoger dan een jaar geleden (+9% YoY). Het bedrijf maakte hiermee de verwachtingen van een jaar geleden ruimschoots waar. Voor FY2018 verwacht het management een verdere groei van de omzet en een EBITDA tussen de EUR 2,4 miljard - EUR 2,6 miljard. Het bedrijf is druk bezig met interne herstructureringen en wil de focus volledig richten op z’n 4 groeidivisies: Specialty Additives, Animal Nutrition, Smart Materials, en Health & Care.

Lees verder >
13 03/18 13/03/2018

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs de cijfers voor FY2017, en die waren bemoedigend. De omzet noteerde GBP 7,8 miljard en dat was een stijging van 3% YoY (year over year). De EBITA noteerde met GBP 491 miljoen een stijging van 6,5% YoY, en de feitelijke verdiensten lagen met GBP 236 miljoen zelfs 19% hoger dan een jaar geleden. Als gevolg steeg de winst per aandeel (GBp 15,2) met 18% YoY. De grootste groei was te vinden in de VS, Canada, Latijns-Amerika, en Afrika.

Lees verder >

Het Duitse Schaeffler AG (Frankfurt: SHA) publiceerde vandaag de cijfers voor FY2017 en wat ons betreft kunnen aandeelhouders tevreden zijn. Met EUR 14 miljard steeg de omzet 6% YoY, en ook al daalden de EBIT marges licht, de netto verdiensten lagen met EUR 980 miljoen hoger dan ooit tevoren. De dalende EBIT marges hebben te maken met gemaakte kosten (EUR 160 miljoen) voor de ‘4 plus One’ toekomstgerichte herstructureringen (lees: kostenreducties) die Schaeffler momenteel implementeert. Het bedrijf is heel open over de kosten en investeringen voor dit project, en is ook duidelijk over de kosten die het uiteindelijk zal besparen. Desalniettemin waren veel beleggers niet blij met de conservatieve verwachtingen die voor FY2018 werden afgegeven, en als gevolg daalde de koers[...]

Lees verder >

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de cijfers voor Q4 en full year 2017, en die waren over de breedte bemoedigend. In het 4e kwartaal boekte de omzet een groei van 5% YoY, en het jaar werd uiteindelijk afgesloten met een omzet van EUR 13,3 miljard (+3,5% YoY). Binnen Europa steeg de omzet in Q4 met 5%, en dat is een mooie bevestiging van onze vermoedens dat de bouwsector weer in de lift zit. Binnen de regio Azië-Pacific steeg de omzet in Q4 met 12%, met name dankzij activiteiten in China en Australië. Ook de EBITDA deed goede zaken met EUR 160 miljoen in Q4 (+8,7% YoY) en EUR 580 miljoen (+6% YoY). Naar aanleiding van het goede nieuws heeft het management aangegeven een dividend van EUR 0,42 per aandeel te zullen uitkeren.

Lees verder >

De Duitse polymerenspecialist Covestro AG (Frankfurt: 1COV) wordt per vandaag aan de Duitse DAX index verhandeld, de ‘elite’ lijst van de 30 grootste Duitse bedrijven die op de beurs van Frankfurt worden verhandeld. Mede dankzij de recente verkoop van 4,7 miljard Covestro aandelen door voormalig moederbedrijf Bayer AG, kon er flink worden gehandeld in Covestro en dat kwam de marktwaarde ten goede. Covestro zag z’n koers de afgelopen 6 maanden met maar liefst 38% stijgen, en laat weten dat de vrijekasstroom boven verwachting snel groeit. Covestro neemt op de DAX de plaats in van ProSiebenSat.1 Media, dat z’n waarde licht zag dalen.

Lees verder >

Het Noord-Amerikaanse New York REIT (NYSE: NYRT) heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering op 30 december 2016 besloten om haar vastgoedportefeuille te liquideren en zo de NAV (Net Asset Value) te realiseren. New York REIT heeft vandaag haar cijfers over geheel 2017 gepubliceerd en haar schatting over de toekomstige liquidatie-uitkeringen kenbaar gemaakt. Naar schatting, inclusief USD 2,00 betaald op 26 januari, zal het restant van de vastgoedportefeuille tussen de USD 5,58 en USD 6,16 per aandeel moeten opleveren. Dit betekent een minimale onderwaardering van het geschatte liquidatiebedrag van USD 1,34 oftewel circa 60% ten opzichte van de huidige beurskoers USD 2,24.

Lees verder >

Copyright © 2018 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl