Value nieuws

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) is de investeringsmaatschappij van de bekende Wallenberg familie. Het Zweedse Investor AB bestaat vandaag de dag uit drie componenten. Kern van het bedrijf zijn de Listed Core Investments, oftewel de beursgenoteerde investeringen. Investor’s niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen zijn ondergebracht in het bedrijf Patricia Industries. Verder is Investor AB een van de oprichters van EQT Partners, een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer. Deze tak uitgebreide bedrijfsactiviteiten vindt haar oorsprong bij de Zweedse Wallenberg familie.

Lees verder >
19 04/18 19/04/2018

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) is nu een jaartje of 5 verbonden aan de zeilsport als onderdeel van Lalou Multi, het zeilteam van de Franse schipper Lalou Roucayrol. Het team bestaat uit een grote Multi50 trimaran, de Arkema3, en een wat kleinere monohull Mini 6.50. De trimaran won afgelopen november de bekende transatlantische zeilrace Transat Jacques Vabre, en is tot nu toe een prachtig high tech uithangbord voor Arkema. Beide boten worden gemaakt van allerhande ultra sterke en vederlichte composieten uit de keuken van Arkema, en iedere keer als er een succes wordt geboekt in een zeilrace komt het bedrijf + producten weer uitgebreid aan bod. Om die reden heeft het management besloten om voorlopig een additionele 4[...]

Lees verder >

Bandengiganten Goodyear Tire (Nasdaq: GT) en Bridgestone (Tokyo: 5108) laten weten dat ze hun distributie activiteiten in de VS gaan bundelen onder de noemer Tirehub. Tirehub wordt één van de grootste distributie JV’s binnen de VS, en zal alle Amerikaanse bandengroothandels, kleinhandelaren, garages, etc. van een ruim en overzichtelijk Goodyear/Bridgestone assortiment voorzien. In afwachting van allerhande overheidsgoedkeuring gaat Tirehub halverwege 2018 van start en zal vanuit het hoofdkantoor in Atlanta van meet af aan over meer dan 80 distributielocaties beschikken.

Lees verder >

Grondstoffen nieuws

Conform eerdere afspraken heeft Osisko Gold Royalties (TSX: OR) CAD 148 miljoen betaalt aan het Canadese Victoria Gold Corp (VIT) voor een 5% Net Smelter Return opbrengst en 100 miljoen aandelen VIT. De NSR heeft betrekking op de Dublin Gulch Property van VIT gelegen in de Yukon Territory van Canada. Dit stuk land van 555 km2 bevat onder andere de bekende Eagle en Olive gouddeposito’s die gezamenlijk beschikken over 2,7 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves.

Lees verder >

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) laat weten dat de voorgenomen overname van Clara Diamond Solutions Corp. is afgerond. Clara Diamond is een IT bedrijf dat een digitaal platform heeft gecreerd voor de online verkoop van ruwe diamanten. De software maakt gebruik van de bekende blockchain technologie alsmede algoritmes, cloudopslag, etc, en moet het aanbod van ruwe diamanten efficiënt koppelen aan de vraag van juweliers, etc. Lucara zal het Clara platform initieel inzetten voor de verkoop van de diamantopbrengst uit hun Karowe Diamond Mine in Botswana. De aankoopprijs is een initiele betaling van 13 miljoen aandelen LUC, gevolgd door een optie op een additionele 13 miljoen aandelen. Deze optie is afhankelijk van diverse omzet targets[...]

Lees verder >

De Canadese goudproducent Goldcorp (TSX: G) laat weten dat het bedrijf 3.000 ons goud in de kluizen van de Royal Canadian Mint heeft gestort als onderpand voor een nieuw online handelsplatform genaamd Vault Chain. De bedoeling van Vault Chain is om het toegankelijker te maken voor particulieren om in goud te beleggen/handelen. Dit zou de afzetmarkt voor goudproducenten flink kunnen vergroten. Op dit moment zijn het vrijwel exclusief centrale banken die goud opkopen als bescherming tegen de onvermijdelijke financiele malaise die ze zelf veroorzaken. Vault Chain zal van dezelfde blockchain technologie gebruik maken die wordt toegepast bij de handel in Bitcoins en andere cryptocurrencies.

Lees verder >

Copyright © 2018 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl