Value nieuws

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) laat weten dat het bedrijf een nieuwe VP en managing director heeft aangesteld voor de afdeling Global Retail. Het gaat om Mark Brewer, voorheen global vice president Enterprise and Cloud Applications voor techbedrijf DXC Technology. Naast DXC Technology heeft Brewer vele jaren bij IBM gewerkt in diverse leidinggevende posities. Naast een grondige IT kennis heeft Brewer mondiale ervaring binnen het MKB (retail) segment, en is prima aanvulling op het managementteam om de producten van DBD aan de man te brengen. Brewer zal werken onder de huidige interim co-CEO van DBD, Juergen Wunram.

Lees verder >

De Duitse chemiegigant Bayer AG (Frankfurt: BAYGn) heeft afgelopen week een belang van 10,4% (21 miljoen aandelen) in Covestro verkocht voor EUR 1,8 miljard. Het belang van Bayer in Covestro is nu geslonken naar 14%. De opbrengst was aanzienlijk hoger dan verwacht, mede dankzij de koersstijging van 40% die Covestro in 2017 noteerde. De afsplitsing van Covestro heeft Bayer tot nu geen windeieren gelegd. Naast wat geschuif met pensioenstructuren en EUR 1 miljard aan verstrekte obligaties gedekt door Covestro aandelen, heeft Bayer inmiddels EUR 8 miljard opgestreken met de verkoop van aandelen. In maart krijgt Bayer van de wijze dames en heren in Brussel te horen of ze toestemming krijgen om Monsanto over te nemen. Of deze deal groen licht krijgt is alles behalve zeker, maar[...]

Lees verder >

Het Duitse Evonik Industries (Frankfurt: EVK) laat weten dat er een samenwerkingsovereenkomst is getekend met het Chinese Fufeng voor de productie van Evonik’s ThreAMINO®. De Fufeng Group is een specialist in het ontwikkelen en produceren van essentiële ingrediënten/toevoegingen voor dierenvoeders. Het bedrijf heeft z’n hoofdkantoor in Junan en beschikt over een aantal mega-productielocaties in het noorden van China. Evonik en Fufeng zijn nu overeen gekomen dat de Chinezen het aminozuur L-Threonine (handelsnaam ThreAMINO®) voor de Duitsers in China zullen produceren, uiteraard volgens Evonik’s recept. L-Threonine is een “essentieel” aminozuur dat niet van nature door het lichaam wordt aangemaakt, en dus moet het goedje aan het voer[...]

Lees verder >

Grondstoffen nieuws

Het Canadese bedrijf Ivanhoe Mines (TSX: IVN) heeft aangekondigd dat het door technische upgrades de hydro-elektrische energieopwekking van de Mwadingusha waterkrachtcentrale in Congo heeft verdrievoudigd. De interim capaciteit is gestegen van 11 naar 32 megawatt (MW). Dit representeert 45% van de ontworpen capaciteit. Drie van de zes waterkrachtgeneratoren zijn inmiddels gemoderniseerd, de resterende drie generatoren zullen eind 2019 volledig zijn gemoderniseerd en operationeel zijn. De totale capaciteit zal 71 megawatt bedragen.

Lees verder >

Het Canadese Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) heeft aangekondigd dat legendarische grondstoffenondernemer en tevens voorzitter van het bedrijf, Ross Beaty, zijn persoonlijke belang in het bedrijf fors heeft uitgebreid. Dhr. Beaty heeft recent 22,5 miljoen aandelen Equinox aangekocht, waardoor zijn totale bezit momenteel 41,4 miljoen aandelen bedraagt.

Lees verder >

Het Australische Syrah Resources (ASX: SYR) heeft een update over haar verkoop- en marketingactiviteiten gegeven betreffende haar grootschalige Balama grafietproject in Mozambique. Commercieel directeur Rob Schaefer heeft aangekondigd dat Syrah nieuwe afnamecontracten is overeengekomen met enkele grote partijen voor de verkoop van grafiet. Hij geeft aan erg tevreden en trots te zijn dat het bedrijf zich door deze nieuwe contracten zowel op geografisch gebied als op het gebied van haar afnamemarkten verder van diversifiëren.

Lees verder >

Copyright © 2018 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl