Research

Het ervaren en vooraanstaande researchteam van Vimco heeft internationaal voet aan de grond. De vermogensbeheerders en beleggingsanalisten gaan op zeer regelmatige basis naar beurzen en conferenties over de hele wereld, om zo de meest aantrekkelijke bedrijven te selecteren die in de Vimco fondsen en klantportefeuilles worden opgenomen. Zo hebben de vermogensbeheerders bijvoorbeeld al enkele malen Warren Buffett en andere succesvolle iconen in de beleggingswereld ontmoet. Het onderzoek en de beleggingsanalyses van Vimco zijn gratis beschikbaar voor de vermogensbeheerklanten.

Berkshire Hathaway

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat al sinds jaar en dag deel uitmaakt van de modelportefeuille van Vimco is Berkshire Hathaway. Een uitgebreide analyse van dit bedrijf is gratis op te vragen via info@vimcolux.com 

Het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-B) is het bedrijf van superbelegger Warren Buffett. Deze holding is uitgegroeid van een verzekerings- en investeringsbedrijf naar een waar conglomeraat van tientallen op zichzelf staande bedrijven actief in uiteenlopende sectoren zoals verzekeringen, spoorwegen, energie, luchtvaart, maakindustrie, detailhandel en vele anderen. 

Op basis van Buffett’s value strategie is het bedrijf in staat geweest om de intrinsieke waarde van 1965 tot en met 2016 met maar liefst 20,8% per jaar te laten groeien, waarmee het bedrijf de S&P 500 index ruim voor bleef (zie onderstaande grafiek). 

Vimco’s analyse heeft aangetoond dat het bedrijf ondanks bovengenoemd succes met maar liefst 14% ondergewaardeerd is ten opzichte van de intrinsieke waarde, wat een opwaarts koerspotentieel van 17% betekent.

Ontvang de gratis analyse >
 
Berkshire Hathaway versus de S&P 500

Copyright © 2019 Vimco Luxembourg S.A. All rights reserved      |      Disclaimer      |      Powered by Manieu.nl